Favoritter
  • Din søgning

  • Se alle resultater ()

Barbie

141
Størrelse
30%
Name It Bluse - NmfDalina Barbie - White Alyssum Name It Bluse - NmfDalina Barbie - White Alyssum 90,97 DKK
Oprindeligt:  129,95 DKK  

Barbie

Historien om Barbie

Der findes ikke meget legetøj, der er lige så ikonisk og verdenskendt som Barbie. Opfinderen, Ruth Handler, observerede i 1950'erne, hvordan hendes datter legede med papirdukker.

På det tidspunkt blev små piger opfordret til at lege med babydukker for at udvikle deres omsorgsfuldhed, men Ruth bemærkede hvordan datteren og hendes veninder var mere interesserede i rollespil leg med dukker, som efterlignede teenagere og voksnes liv. 

Ruths mand, Elliot Handler, havde startet et legetøjsfirma ved navn Mattel, Inc. midt i 1940'erne. I 1955 skrev Mattel kontrakt med Mickey Mouse Club - hvilket virkelig var stort for en legetøjsproducent på det tidspunkt.

I 1959 på den internationale amerikanske legetøjsmesse i New York, præsenterede parret en tynd plastikdukke, som de kaldte en teenage model dukke. Dukken kunne fås med blondt eller brunt hår og var iklædt en fin stribet badedragt. Dukken hed Barbie - opkaldt efter parrets datter, Barbara.

Nogle kritikere og fokusgrupper var skeptiske. Dukken var langt mere udviklet end traditionelle babydukker, med synlige kvindelige former. Dukken var egentlig baseret på den tyske Lilli-dukke, som var en sjov gave til voksne. 

Barbie, som jo var model, kunne selvfølgelig klædes på i den nyeste mode (som blev solgt separat). Mattel begyndte salget af dukken ved hjælp af reklamer på TV - dengang en helt ny måde at reklamere til børneforbrugere på, som de oprindeligt havde udviklet til Mickey Mouse Club produkterne. Allerede det første år efter produktionen var gået i gang, blev der solgt over 300.000 Barbie-dukker.

Hvem opfandt og laver Barbie?

Opfinderen af Barbie, Ruth Handler, blev født Ruth Moskowicz i Denver, Colorado i 1916. Hendes familie var polske jøder som tidligere var immigreret til USA. Ruth var den yngste i en søskendeflok på 10 og kunne ikke komme på universitetet. Hun fandt et arbejde som sekretær.

I 1938 giftede hun sig med Elliot Handler. Under 2. Verdenskrig boede hun i Californien med sin mand og to børn. De havde det svært økonomisk på daværende tidspunkt. Ruth var 30 år og havde store ambitioner for sit liv og en stor vision for hele Handler-familien.

Hun opfordrede sin mand til at anvende sine evner som designer til, at skabe et firma, som skulle producere plastikobjekter. Mattel blev stiftet i 1945 og blev hurtigt en succes. Bag scenen var Ruth altid på arbejde og hendes kreativitet, energi, intelligens og villighed til at tage en chance førte til stor succes. Selvom hun ikke fik titlen som firmapræsident før 1967, var hun hele tiden den egentlige leder bag Mattel.

I sin biografi fra 1994, forklarede Ruth, hvordan hele filosofien bag Barbie var at skabe en dukke, som tillod små piger at tro på, at de kunne blive til lige det, det havde lyst til. Barbie har siden begyndelsen repræsenteret det faktum, at kvinder og piger har mange valg i livet.

Hvor gammel er Barbie?

Nu (i år 2023) er det 63 år siden Barbiedukken først kom på markedet og hun er fortsat mere populær end nogensinde. Siden sin udgivelse har Barbie altid været 19 år gammel ifølge Mattel. I sine film og tv-serier, ligner Barbie også en ung voksen.

På trods af at selve dukken er meget ældre end det, lader det ikke til at hun går på pension lige foreløbigt. Der er fortsat flere udgivelse af Barbiedukker, tilbehør, tøj, film og serier med Barbie planlagt i fremtiden.

Hvor kommer Barbie fra?

Oprindeligt blev Mattel og dermed Barbie skabt i Californien, USA. Efterfølgende kom en fiktiv baggrundshistorie om Barbiedukkerne frem og Barbie er faktisk fra den fiktive by Willows i Wisconsin, USA.

I de første romaner fra Barbie-franchiset gik Barbie på Willows High School. I de lidt senere Generation Girl bøger fra 1999, gik hun på den fiktive Manhattan International High School i New York City (baseret på den virkelige Stuyvesant High School).

Hvornår kom Barbie til Danmark?

I 1960’erne kom Barbie fra USA til Danmark for første gang. Dengang skrev Kristeligt Dagblad en artikel med overskriften ‘’Modeshow af dukketøj’’, som omhandlede et arrangement i Illum i København, hvor modeller viste Barbie-tøj frem, syet om til menneskestørrelser.

Barbie-fænomenet havde altså virkelig taget fat i Danmark og bare i det første halvandet år, Barbie havde været i Danmark, var der blevet solgt 250.000 Barbiedukker.

Hvor mange søskende har Barbie?

Barbiedukken har altid haft en stor omgangskreds og familie, som man også kunne købe i form af dukker. Dette gælder også for hendes søskende. Barbie har i alt 3 søstre. Skipper Roberts var den første karakter, som blev tilføjet til Barbies familie i 1964. Oprindeligt var hun ca. 8 år men blev senere designet om til en ung teenager. Mattel stoppede produktionen af Skipper-dukken i 2003 men Skipper vendte tilbage i 2009. 

Stacie Roberts dukken blev introduceret i 1990. Dengang hed hun Kelly og kunne første gang ses i Wedding Day Midge-gavesættet som brudepige. Hendes navn blev lavet om allerede i 1992. 

Chelsea Roberts er Barbies yngste søster og blev introduceret i 1995. Hun er ca. 6-7 år. Chelsea hedder sommetider Shelly i Europa. Hun elsker farven lyserød og jordbærkage. Hun har blondt hår og blå øjne.

Hvor høj er en Barbie dukke?

Barbiedukkerne har som udgangspunkt en standardhøjde på 29 cm. Barbiedukkers højde er lavet til at efterligne en kvinde på 175 cm. Nu om dage er der kommet flere versioner af Barbie til, såsom Curvy Barbie, Tall Barbie og Petite Barbie - alle disse dukker har forskellige størrelser og højder. Heldigvis findes der masser af tøjsæt, som passer til alle Barbiedukker. 

Stort udvalg af fantastiske Barbie dukker

Universet af Barbiedukker fra Mattel er kæmpestort og udvides konstant. Nu om dage fås Barbie med forskellige hud-, øjen- og hårfarver og diversitet er en stor del af Mattels vision. Barbie er som bekendt en kvinde, som kan gøre hvad som helst og dette kommer virkelig også til udtryk i produkterne.

Du kan finde fantastiske Barbiedukker med forskellige temaer og tilbehør. Du kan finde Barbiedukker som prinsesser, læger, til pyjamasparty, popstjerne, havfrue og meget mere endnu. Fantasien har virkelig ikke grænser, når det kommer til Barbie og hendes univers!

Se også den eventyrlige Barbie havfrue 

Barbies eventyr kender ingen grænser og hun kan ofte findes i magiske havfrue modeller. Barbie havfruerne har et magisk look med ekstra langt hår og smukke, glitrende haler. Der medfølger ofte tilbehør og sommetider kan halen endda udskiftes til en hale med en anden farve. 

Børn får mulighed for at skabe utrolige eventyr med deres nye Barbie havfrue dukke. De kan lære dukken at svømme i havet og se den glitre i solen! Med deres fantastiske udseende og detaljer, udgør Barbie havfrue dukkerne en fantastisk gave til børn i alderen 3 år og opefter. 

Slip fantasien fri med et Barbie hus

Når børnene åbner dørene til et magisk Barbie dukkehus, vil de opdage uendelige muligheder for eventyr og nye historier! Dit barn kan lade Barbie flytte ind med det samme og gøre Barbie huset til deres helt eget. Med det medfølgende tilbehør, unikke funktioner og detaljer kan dit barn udleve enhver historie - fra hverdagsting til ultimative fester med et køkken, en stue, soveværelse, badeværelse, pool osv., afhængig af, hvilket Barbie hus, i vælger. Der medfølger som sagt masser af tilbehør i Barbie dukkehusene, med realistiske detaljer og teksturer, som bringer ethvert Barbie-eventyr til live. 

Udsmyk dit Barbie hus med Barbie møbler

Gør drømme og nye fortællinger til virkelighed med Barbie kollektioner af møbler, ting og tilbehør. De gør Barbie-universet endnu mere spændende med populære temaer - fra stuer med møbler og tilbehør til en hyggelig film eller spilaften, til udendørs eventyr og alt derimellem.

Lad dit barn arrangere delene på deres måde og skabe nye, spændende eventyr. Hvert sæt inkluderer møbler, ting og tilbehør med en unik stil og tema, som åbner op for helt nye muligheder for leg. Med Barbie møbler og tilbehør til dit barns Barbie-hus åbnes der for nye, spændende muligheder for leg og sjov.

Dit barns Barbie-hus kan blive mere alsidigt ved at samle Barbie møbler, ting og tilbehør. De flotte farver, trendy designs og gennemtænkte dele inspirerer unge børns fantasi til at skabe mange nye, spændende historier. Tjek også det herlige Barbie klædeskab, hvis dit barn samler på tøj og tilbehør til deres Barbiedukkes unikke look. 

Barbie har masser af tøj og et stort klædeskab

Lige fra begyndelsen af har Barbie været den ultimative fashionista. Siden hendes første badedragt er der kommet tusindvis af outfits til. I de første mange år efter Barbie kom til, fandt Mattels designere inspiration fra legendariske franske tøjdesignere som Christian Dior og Yves Saint Laurent. Mere end 50 modedesignere har skabt tøj til Barbie - inklusiv Versace, Calvin Klein og Burberry.

I alle de år der er gået, siden Barbie blev introduceret på markedet, har hun fulgt moden. Der er altid masser af trendy tøjsæt, som man kan købe separat til sine Barbiedukker. 

Med den store kollektion af tøj til Barbies klædeskab, kan dit barn blive inspireret til nye outfits hver gang de leger med deres Barbiedukker. Dit barn kan gøre Barbie klar til et pyjamasparty, modeshow, eller en tur udendørs.

Bliv godt kørende med en Barbie bil

Der er intet bedre end et eventyr på landevejen - det får dit barn mulighed for at udleve med en Barbie bil. De kan tage på eventyr hvor som helst med deres favorit Barbiedukker. Der findes et stort udvalg af forskellige Barbie biler med mange temaer, alt afhængig af, hvilken slags eventyr dit barn har lyst til. Barbie bilerne har realistiske detaljer, såsom sikkerhedsseler, bakspejl og hjul, der ruller. 

Lad dit barn få den ultimative campingtur med Barbie autocamperen. Den har syv legeområder, en vandrutsjebane og masser af tilbehør, som inspirerer til utallige eventyr udenfor. Autocamperen har rullende hjul og to sæder, så børn kan køre to dukker til deres drømmedestination. Når de er ankommet, kan autocamperen åbnes og indeni finder man et køkken, spiseområde, soveværelse, badeværelse, en pool, vandrutsjebane og et lille fjernsynsområde. 

Hvis dit barn har lyst til at redde dagen, kan Barbie brandbilen med Chelsea inkluderet være det helt rette valg. Når Chelsea og hendes hundehvalp ankommer til deres destination, kan dit barn bruge brandstigen og vandslangen til at yde hurtig hjælp. Et sticker sheet lader dit barn dekorere brandbilen præcis, som de har lyst til. Chelsea har en sød uniform på med hjelm og støvler.

Hos Kids-world finder du også et MEGA Barbiesæt med 123 dele - inklusiv Barbie dreamcamperen. Den skønne lyserøde camper er fyldt med alverdens tilbehør og overraskelser. Dit barn kan slå fantasien løs når de finder det perfekte sted at holde picnic, med tilbehør som et bord, stole, croissanter og mere.

Når det er ved at blive nat, kan dit barn skabe et hjem fra hjemmet ved at fjerne toppen af camperen - dermed bliver den transformeret om til et camperingssted med 2 senge, hvor de inkluderede 2 Barbie mikro-dukker kan sove under stjernerne. Dette sæt er designet til begyndere og er nemt at bygge.

Meget Barbie tilbehør 

Der er ikke grænser for, hvilket tilbehør du kan finde til dit barns Barbiedukker. Hos Kids-world har vi alt hvad de behøver for at leve sig ind i Barbies store fantasiverden. Dette inkluderer biler, huse, møbler, dukker, søde kæledyr, tøj, klædeskab og meget andet Barbie tilbehør.

Til yngre børn finder du også de populære Chelseadukker - Barbies søde lillesøster på 7 år. Du finder Barbiedukker med mange forskellige temaer og medfølgende tilbehør, som gør legen endnu sjovere og mere realistisk for dit barn.

Når du vælger hvad for noget Barbie tilbehør, du bør købe til dit barn, skal du overveje et par ting, da der er mange forskellige valgmuligheder. Tilbehøret bør tilføje ekstra muligheder og værdi til Barbieuniverset, så dit barn virkelig kan nyde at lege med det. Tjek også den anbefalede alder ud på Barbie-tilbehøret. Nogle af sættene kan være for komplekse til små børn og indeholde små dele, som kan udgøre en kvælningsrisiko.

Tilføjet kurv