Favoritter
  • Din søgning

  • Se alle resultater ()

Bæreseler, vikler og slynger

61

Ergonomiske bæreseler, vikler og slynger til børn og forældre

Her hos Kids-world har vi et bredt udvalg af bæreløsninger til dig og dit barn i form af bæreseler, vikler og slynger som alle er meget behagelige. 

Med en god bæresele, vikle eller slynge kan du bære rundt på dit barn når du har brug for det i løbet af dagen, så i kan være tætte i mens du løser små gøremål. Dine arme er nemlig stadig fri og kan bruges til andre ting.

Sådan vælger du den helt rigtige bæresele

Tidligere anvendte man bæreseler, hvor barnet sidder udadvendt - dette har dog vist sig at være belastende for barnet og anbefales ikke længere. En god bæresele vil lade dit barn sidde vendt ind mod dig i frøbensstilling. Du bør ikke lade dit barn sidde udadvendt indtil det er fyldt 3 mdr, og selv derefter er der grænser for for længe du må lade barnet sidde i denne stilling. Det anbefales at dit barn de første 6 mdr sidder med ansigtet vendt ind mod dig, da det er bedre for et lille barn at sidde med ryggen i en C-form. 

Mange moderne bæreseler tillader dit barn at sidde i forskellige stillinger - det er dog stadig vigtigt at vælge en bæresele som er komfortabel for både dig og baby at bruge. En god bæresele kan også justeres på diverse måder, så du kan anvende den til din dit barn i lang tid. Den er også polstret godt for at sikre optimal komfort. Det er selvfølgelig vigtigt at selen er behagelig for både dig og baby, da du ellers ikke får den brugt. Vælg en bæresele der er åndbar og lavet i et letvægtigt materiale, så den i sig selv ikke vejer for meget. En god bæresele skal også fordele vægten sådan, at du løfter med både hofte, ryg og skuldre. 

Det er selvfølgelig også en fordel hvis bæreselen har et flot design, da den er meget synlig og du forhåbentlig vil bruge den længe. Af samme grund er stærke, holdbare materialer også et must. Moderne bæreseler har også ofte ekstra funktioner i form af eventuelt små lommer og aftagelige hætter, så se endelig efter dette hvis det er et behov. En bæresele er det rette valg som bæreløsning til din baby hvis du ikke har den store tålmodighed, da den er utroligt nem og simpel at anvende i fht. en slynge eller vikle.

En slynge eller vikle som alternativ til bæresele

En baby bør ikke sidde i en bæresele for længe ad gangen, da det kan skade rygsøjlen. Jo ældre dit barn er, desto længere må det sidde i bæreselen. Du kan som alternativ købe en slynge eller vikle, som lader dit barn skifte stilling.

En strækvikle er en rigtig god vikle til nybagte forældre og spædbørn, og er også rigtig god til for tidligt fødte babyer. Den giver hud-til-hud kontakt mellem baby og forælder, og det er enormt beroligende for dit lille barn at ligge så tæt mod dig og kunne høre din hjertebanken og åndedræt. Materialet i en strækvikle er ofte jersey eller blød bomuld, som giver sig og kan justeres til at passe helt perfekt til din baby.

En strækvikle er også enormt nem at binde, og kan anvendes frem til dit barn vejer ca. 10 kg. Hvis du bruger en strækvikle til et tungere barn, kan det være problematisk da du vil opleve at den ofte skal strammes for at sidde ordentligt, og så du kan undgå at blive træt i ryggen. I dette tilfælde bør du i stedet anvende en fastvikle. En anden fordel ved strækvikler er, at de ofte er en billigere bæreløsning end en traditionel bæresele. 

En fastvikle skal bindes hver gang du bruger den. Fordelen ved en fastvikle er, at den kan bindes på mange forskellige måder og passer til små børn i alle aldre. De kan bruges til dit barn vejer op til 20 kg, og kan dermed bruges i mange år. De kræver dog en smule øvelse, og det er vigtigt at lære hvordan de anvendes korrekt for at sikre både din og dit barns sikkerhed. 

En ringslynge fungerer ved hjælp af stof og ringe, som stoffet bindes fast til. En ringslynge er hurtig og nem at anvende, og fås i forskellige størrelser. Den anbefales dog ikke til lange tidsintervaller. Barnets vægt bæres også udelukkende på den ene skulder, så det er ikke den mest behagelige løsning at vælge. En ringslynge kan bruges både på maven, hoften og ryggen. Barnet skal sidde i en oprejst frøstilling i en ringslynge. 

Fordelene ved at bære dit barn

Man behøver ikke nødvendigvis et bæreredskab til at bære rundt på sin baby, men det er nu engang mere behageligt og langt mere praktisk i længere tid, især fordi man har armene fri til at lave andre ting mens baby trygt kan slappe af helt tæt på. At bære rundt på dit barn mindsker stress for både barn og forælder, og skaber et tættere bånd.

Det at du har hænderne fri til andre ting gør, at du nemt kan foretage gøremål alt imens dit barn er hos dig så du ikke skal bekymre dig om det. Det er også en tryggere måde for en baby at opleve verden på, end det at ligge i en barnevogn. Desuden er det også god træning for forældre!

Et stort udvalg af bæreseler, vikler og slynger fra de bedste brands

Her hos Kids-world har vi et flot udvalg af de populære og ergonomiske bæreseler fra Moby i forskellige modeller, bæreseler fra BeSafe og vikler fra BabyDan. Vi har mange modeller af bæreseler og vikler i flotte designs og forskellige farver, så uanset dine specifikke behov og dit barns alder, vil du kunne finde en god bæreløsning hos Kids-world.

Tilføjet kurv